moeiteloos mindful wit blad
moeiteloos mindful groene laag

Minder moeten,
meer voldoening

Ontdek hoe je kan werken en leven in vrijheid, blijheid en verbinding

Blaadje op stokje

Heb jij last van stress en burn-outklachten en wil je voortaan relaxt én met voldoening werken en leven?

Ben je vaker met je werk bezig dan je lief is en verlang je naar een gezonde balans?

Mis je de inspiratie die je vroeger wel voelde en wil je weer contact maken met jouw diepste waarden en drijfveren?

Ik coach hoogopgeleide professionals zoals jij, om je werk en leven vorm te geven op een manier die jou plezier, energie en voldoening geeft!

moeiteloos mindful beeldmerk los

Als Moeiteloos Mindful en ACT (Acceptance & Commitment Therapy) coach, help ik jou om volledig aanwezig te zijn in het hier-en-nu. In praktische en op jou toegespitste oefeningen, leer je om je open te stellen voor álle gedachten, gevoelens en sensaties die in jou opkomen (dus ook de moeilijke en onprettige) en om jezelf los te maken van gedachten die met je op de loop dreigen te gaan. Hierdoor groeit je vermogen om onder alle omstandigheden flexibel en veerkrachtig te blijven en om steeds weer bewuste en waardegerichte keuzes te maken. 

Tegelijkertijd gaan we samen op zoek naar wat jij diep van binnen écht belangrijk vindt. Ik begeleid je op een even luchtige als doortastende wijze in het (her-)ontdekken van jouw kernwaarden. Deze vormen jouw persoonlijke kompas: ze leiden je in het nemen van acties die voor jou waardevol zijn en die passen bij waar jij voor wilt staan in je werk en je leven. 

Persoonlijk, pragmatisch en doelgericht

Mindfulness vormt een belangrijke ingrediënt van mijn coaching. Dit betekent niet dat we op een meditatiekussen neerploffen en mediteren tot we een ons wegen. We gaan pragmatisch te werk en onderzoeken van meet af aan hoe jij mindfulness kunt integreren in jouw (drukke) dagelijkse leven en zo ten volste kunt genieten van de voordelen die mindfulness biedt. 

Mijn coachstijl is persoonlijk en doelgericht. Ik luister zorgvuldig naar jouw unieke coachvraag en lever vervolgens maatwerk om deze zo to-the-point mogelijk te beantwoorden. Ik bezit een groot vermogen om mindful – en dus diepgaand – te luisteren, maar doe niet aan ellenlange praatsessies. Ik coach ervaringsgericht en neem je graag mee de natuur in, om je uit je hoofd te halen en weer in verbinding te brengen met jezelf en de wereld om je heen.

moeiteloos mindful beeldmerk los
moeiteloos mindful roest balk

Moeiteloos Mindful coaching

Coaching

1-op-1 coaching

Wil jij ook moeiteloos mindful werken en leven? Plan dan direct een vrijblijvend kennismakingsgesprek in, waarin we samen kunnen onderzoeken wat jij nodig hebt om vol veerkracht, flow en voldoening door het leven te gaan!

Niet anders denken, maar je anders tot je denken verhouden

Wat maakt mijn coaching zo effectief? Een belangrijk deel van het antwoord zit hem hierin: ik probeer je niet anders te laten denken, maar help je om je anders tot je denken te verhouden. 

We hebben namelijk nauwelijks controle over onze gedachten. Probeer nu maar eens om níet aan een paarse kangoeroe te denken… Valt niet mee, wel? In mijn hoofd huppelt nu in ieder geval vrolijk een paarse kangoeroe rond! 

We kunnen niet bepalen welke gedachten onze hersenen produceren. We hebben wel invloed op hoe we ons verhouden tot onze gedachten. En juist hier ligt de sleutel naar een vrijer, blijer en waardevoller leven! 

Als moeiteloos mindful coach, help ik je om je open te stellen voor alle gedachten die in je opkomen. Ook geef ik je praktische tools in handen waarmee je jouw aandacht los kan haken van gedachten die jou niet helpen om te handelen in lijn met jouw kernwaarden. Met als resultaat: jij houdt jouw aandacht vrij om gedachten op te merken die je wél helpen om waardengericht te handelen – en om keuzes te maken die écht bij jou passen. 

coaching van moeiteloos mindful

Veelgestelde vragen

Na aanmelding, contacteer ik je om een afspraak te maken voor een vrijblijvend intakegesprek. Dit gesprek kan telefonisch, via beeldbellen of live in Goudse natuur plaatsvinden. In het intakegesprek onderzoeken we wat jouw coachvraag precies is en hoe ik jou kan helpen om deze vraag te beantwoorden. 

Op basis van het intakegesprek, maak ik een voorstel voor ons coachtraject waarin ik beschrijf wat het doel is van het traject en wat we van elkaar mogen verwachten. Kan je je vinden in het voorstel, dan gaan we van start! 

Een standaard-traject bestaat uit zes sessies, die om de twee tot drie weken plaatsvinden. De eerste en de laatste sessie duren 2 uur. De overige sessies duren 1,5 uur. In totaal omvat een traject dus 10 uur één-op-één begeleiding. Mijn begeleiding omvat naast één-op-één contact, ook op jouw toegespitste huiswerkopdrachten en meditaties die je zullen helpen om jouw coachvraag zo direct mogelijk te beantwoorden.

Wil je graag meer of minder uren begeleiding in jouw coach-traject? Laat het me dan weten. Ik speel graag in op jou wensen en ga graag samen met jou op zoek naar een traject-vorm die helemaal bij jou past! 

Voor particulieren bedraagt de investering voor een standaard-traject € 1249,- (inclusief BTW). 

Je krijgt hiervoor: 10 uur live één-op-één coaching, verdeelt over zes bijeenkomsten die om de twee tot drie weken plaatsvinden + op jouw toegespitste huiswerkopdrachten en meditaties die je zullen helpen om jouw coachvraag zo direct mogelijk te beantwoorden. 

Zakelijke trajecten zijn uitsluitend op offerte basis, zodat ik aan kan sluiten bij de specifieke vragen en wensen die in ons kennismakingsgesprek naar voren komen. 

Veel werkgevers vergoeden coachtrajecten van hun medewerkers. Vraag naar de mogelijkheden bij jouw werkgever. 

Een kennismakingsgesprek is in alle gevallen gratis en vrijblijvend. Klik hier om direct een kennismakingsgesprek in te plannen.

Mijn thuisbasis is Gouda. Ik coach op twee locaties in deze stad: in het natuurgebied De Goudse Hout dat aan de rand van Gouda ligt (parkeerplaats Kale Jonkerpad 3), en in het coachhuis, middenin het historische centrum van Gouda (Oosthaven 12). Beide locaties zijn goed bereikbaar met de auto en openbaar vervoer.

Spreek jij liever in een andere stad of online af? Ook dat is mogelijk. Neem contact op om jouw wensen te bespreken. 

Mijn aanpak steunt op Acceptance & Commitment Therapy (ACT). ACT is een bewezen effectieve vorm van coaching en therapie, die als doel heeft om je vermogen te vergroten om bewust en waardengericht te handelen. ACT werkt aan het behalen van dit doel, door je mindfulness-vaardigheden bij te brengen. Deze vaardigheden stellen je in staat om bewust in het hier-en-nu te leven en keuzes te maken. Ook helpt ACT je om in te zien wat voor jou écht van belang is en om je door dit inzicht te laten inspireren om acties te ondernemen die jouw leven verrijken. 

ACT is een wetenschappelijk bewezen effectieve vorm van coaching en therapie, die als doel heeft om je vermogen te vergroten om bewust en waardengericht te handelen. ACT werkt aan het behalen van dit doel, door je mindfulness-vaardigheden bij te brengen. Deze vaardigheden stellen je in staat om bewust in het hier-en-nu te leven en keuzes te maken. Ook helpt ACT je om in te zien wat voor jou écht van belang is en om je door dit inzicht te laten inspireren om acties te ondernemen die jouw leven verrijken.

Ja. Mijn aanpak is gebaseerd op Acceptance & Commitment Therapy (ACT). Deze vorm van coaching en therapie steunt op een stevige wetenschappelijke basis. In de Verenigde Staten wordt ACT sinds 2011 officieel erkend als ‘evidence based’. In de Verenigde Staten wordt ook al veelvuldig gewerkt met ACT – niet alleen om klachten te verlichten, maar ook om de prestaties en de algehele levenskwaliteit van mensen te verbeteren. In Nederland wint ACT steeds meer aan populariteit – niet in de laatste plaats omdat in de praktijk steeds weer blijkt hoe effectief het is. 

Ik help je om jouw koers in je leven te herijken op basis van jouw kernwaarden. Vervolgens help ik je om koers te houden, ook wanneer je onderweg onprettige gedachten en gevoelens tegenkomt waar je liever met een grote boog omheen zou varen. Ik help je, met andere woorden, om je steeds weer te bewegen in de richting van jouw kernwaarden. 

Afhankelijk van jouw huidige koers, kan dit tot een grote of kleine koersverandering in je leven leiden. Ook wanneer de koersverandering ‘maar’ klein is, kan dit een fundamenteel verschil maken. Een klein tikje tegen het stuur van een schip dat de haven van Rotterdam verlaat, kan er immers al voor zorgen dat het schip niet in Miami maar in New York uitkomt!

Ja, er is een verschil. Welk verschil precies? Om dit duidelijk te maken, vertel ik je graag eerst nog iets meer over ACT. 

ACT bestaat uit zes kernprocessen. Deze zes kernprocessen zijn: (1) contact maken met het huidige moment; (2) je openstellen voor alle gedachten, gevoelens en sensaties die in je opkomen; (3) jezelf losmaken van gedachten die met je op de loop dreigen te gaan; (4) inzicht krijgen in welke waarden voor jou belangrijk zijn; (5) actie ondernemen in lijn met je waarden; (6) en contact maken met het opmerkzame deel in jezelf, dat waarneemt wat je denkt en voelt. 

In mijn ervaring is het zesde kernproces ‘contact maken met het opmerkzame deel in jezelf’ essentieel om te komen tot duurzame verandering in je leven. ACT coaches werken vaak alleen impliciet aan dit kernproces met behulp van conventionele mindfulness-oefeningen. Ik ga een stap verder en integreer moeiteloos-mindful-meditaties in mijn coaching om jou te helpen om dit kernproces te doorgronden. 

Wat anderen zeggen

ontspannen in jouw pure bewustzijn