moeiteloos mindful wit blad
moeiteloos mindful groene laag

Over Michiel
Onderzoeker & auteur

Ik ben Dr. Michiel de Krom en ik help jou om moeiteloos mindful te leven!

Blaadje op stokje

Waar komt mijn drive vandaan om jou te helpen om meer vrijheid, blijheid en verbinding te ervaren?

Dat leg ik graag aan je uit! Lees je mee? 

moeiteloos mindful beeldmerk los

Op onderzoek uit

Voordat ik mijn baanbrekende benadering van mindfulness ontwikkelde, werkte ik 15 jaar als socioloog aan Nederlandse en Belgische universiteiten en onderzoeksinstellingen. Mijn onderzoek richtte zich op mogelijkheden om consumenten, boeren en andere partijen uit het voedselsysteem te faciliteren en te stimuleren om hun voedselproductie en -consumptie te verduurzamen.

In 2021 nam ik een sabbatical om even helemaal los te komen van mijn werkroutines en te ervaren waar mijn nieuwsgierigheid me heen zou leiden als ik deze de vrije loop liet. Gevoed door de observatie dat de wijdverbreide uitputting van onszelf (die zich uit in overspannenheid en burn-outs) en de uitputting van de aarde (zoals zichtbaar in klimaatverandering en biodiversiteitsverlies) twee kanten van dezelfde medaille zijn, ging ik op onderzoek uit naar manieren om mensen terug in verbinding te brengen met zichzelf en met de wereld om zich heen.

Michiel de Krom

Vrijer, blijer én meer in verbinding

Nadat ik een basisopleiding coaching had afgerond, volgde ik opleidingen in westerse vormen van mindfulness (MBCT en MBSR ) en een op mindfulness gebaseerde vorm van coaching (Acceptance & Commitment Therapy). Tegelijkertijd dompelde ik mij onder in literatuur over Boeddhistische filosofie en psychologie. In deze literatuur kwam ik vormen van mindfulness op het spoor die in Nederland en België nauwelijks bekend zijn. Ik zag vernieuwende dwarsverbanden tussen de westerse en oosterse tradities en begon elementen uit deze tradities te integreren. Dit verrijkte mijn persoonlijke mindfulness-beoefening en daarmee mijn leven diepgaander dan ik ooit had kunnen bedenken. 

Ik voelde mij vrijer, blijer én meer in verbinding met mezelf en met de wereld met me heen dan ooit tevoren!

Duurzame toekomst

Gevoed door een overvloed aan inspiratie en een diepe wens om mijn bevindingen te delen, schreef ik mijn boek: Moeiteloos mindful: meditaties om uit je hoofd te komen. Met de inzichten en meditaties die ik in dit boek uiteenzet help ik mensen zoals jij om thuis te komen in zichzelf en vanuit deze basis bij te dragen aan een duurzame toekomst.

Wil jij ook moeiteloos mindful leven – in vrijheid, blijheid én verbinding?

moeiteloos mindful

Wat anderen zeggen

ontspannen in jouw pure bewustzijn